Bildspel

Ekonomisk förening

2007-09-12

Nu har den bildats - Kulturarv Marieholm ekonomisk förening! Detta är ytterligare ett steg mot utvecklingen av Marieholm.

Den ekonomiska föreningen kommer att underlätta för projektarbetet och göra det möjligt att hantera utvecklingsprojekten på ett mera strukturerat sätt än vad som går i nätverk.

Nätverket kommer att finnas kvar, säger Jakob S. Jonsson, projektsamordnare för projekt Kulturarv Marieholm. Nätverket tillåter en fri dialog och fritt utbyte av tankar och idéer. Inom nätverket är alla parter likställda och beslutsprocessen kort. Det är ingen risk att idéer fastnar i formalia. Men sedan behövs det en ekonomisk förening där projekt kan konkretiseras och få en hållbar ekonomi, för att de sedan ska kunna stå på egna ben.

Den ekonomiska föreningen är öppen för alla, som vill vara med och stötta den positiva utvecklingen i Marieholm med omnejd. Projektområdet sträcker sig från Åsenhöga till Hillerstorp och projektet är inte bara ett kulturarvsprojekt - det handlar i minst lika hög grad om landsbygdsutveckling och utveckling av näringslivet i projektområdet.