Bildspel

Framtidstro!

2010-03-25

Barnfamiljerna i området kring Kulturarv Marieholm tror på framtiden. Det gör också länsstyrelsen och Regionförbundet!

Framtidstro!Familjer med framtidstro på området kring Kulturarv Marieholm
Framtidstro och medel till Kulturarv Marieholm!

 

Onsdagen den 24 mars besöktes Marieholmsbruk och Gamla Fabriken av Ulf Fransson, regiondirektör för Regionförbundet Jönköpings län och Lars Sandberg, avdelningsschef vid landsbygdsavdelningen, länsstyrelsen i Jönköpings län. De passade då på att träffa ett antal barnfamiljer som bor i området.

Alla som träffades denna dag är eniga om en framtidstro för området, där attraktiveten, bra livsmiljö och tillväxt utvecklas genom projekt Kulturarv Marieholm.

 

I samband med träffen meddelade Regionförbundet och länsstyrelsen att nya medel beviljats till Kulturarv Marieholm. Ingemar Svensson, ordförande i styrelsen för den ekonomiska föreningen och projektledare mottog besluten. 

2 449 000 kronor har beviljats. Av dessa kommer 600 000 kronor från Regionförbundet, 500 000 kronor från länsstyrelsens regionala tillväxtmedel och 1 349 000 från EU:s landsbygdsprogram. De båda sistnämda administeras via länsstyrelsens landsbygdsavdelning. Till detta kommer statliga medel för kulturmiljövård samt satsningar från Gnosjö kommun. Nämnas kan att de medel som Gnosjö kommun satsar i projektet genererar 10 kronor tillbaka från andra offentliga finansiärer.

"- De medel som beviljas är alltid, i förväg, budgeterade för särskilda ändamål. Under 2010 satsas framförallt på hamnar i Marieholm och Hillerstorp, Gamla fabriken samt självklart på en besöksverksamhet som vi hoppas ska generera många besökare/turister i området och därmed också intäkter, samt förhoppningsvis i förlängningen fler entreprenörer som får sin utkomst av verksamheten", säger Ingemar Svensson, projektledare. Han säger vidare: - Vi ser framåt och ser att det är mycket positivt med alla de unga krafter som brinner för projektet.

För att understryka hur viktigt det är med framtidstro och att nya krafter skolas in i verksamheter som Kulturarv Marieholm fick Marieholmsbruks yngsta tillskott en present från Lars Sanberg, länsstyrelsen. Familjen Modin/Maatialas dotter på 12 dagar fick en symbolisk panda som representerar både hållbar utveckling och framtidstro!